Oláh Márton

Oláh Márton

Alt szaxofon, fuvola

 

“Minden akkor kezdődött, amikor egy keddi napon megleptem édesapámat a neve napján és megláttam a napvilágot. Azaz inkább a holdvilágot, ugyanis hajnali 2 óra volt. Másnap apám büszkén indult munkába és közölte a kollégáival: „Képzeljétek! Fiam született! Ráadásul zseni! Máris a nevét kiabálja: Olááááááh, Olááááááh!!!!”
Születési beszédkészségemet 8 hónapig szüneteltettem. Az első igazi szó „apa” helyett a „dzsa-da” volt. Pontosabban Ja-da, a Singers Unlimited nevű amerikai jazz énekegyüttes darabja, amire állítólag koromhoz képest elég jól roptam a táncot. Nos… mára ez a tudás egy kissé megkopott. Mármint a tánc, de a zene iránti szeretetem megmaradt.

8 éves koromban rátaláltam apám klarinétjára, amin rögvest eljátszottam egy népdalt. Úgy döntöttem megtanulok ezen a szép kis “afrikai feketefa” darabon játszani. Nem sokkal később hozzácsapodótt ehhez az akarathoz a szaxofon és a fuvola is.

Jelenleg nagyon sok zenei- és kulturális projektben tevékenykedem. Örömmel tölt el, ha a hallgatóságot felvidíthatom, vagy csupán mosolyt csalhatok az arcokra.”