Román Géza

Román Géza

Trombita

 

Román Géza zenei tanulmányait a tatabányai Erkel Ferenc zeneiskola trombita szakán kezdte Gutenkunszt Lászlónál,a Magyar Állami Operaház trombitaművészénél.
Budapesten a Magyar Néphadsereg Zeneművészeti Szakközépiskolájában tett zenei érettségit,majd 2005 ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola győri tagozatának trombita szakán Hontvári Csaba tanítványaként, trombitatanári és kamaraművészi diplomát szerezve. Neumayer Károly és Apáti Árpád irányítása alatt végezte el a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Fúvóskarnagyi szakát ahol 2009 ben diplomázott.
Jelenleg a Magyar Honvédség Tatai Dandárzenekarának karmesterhelyettese, a Tatabányai Szimfónikuszenekar karmestere.Musicalt vezényel a tatbányai Jászai Mari színházban.
Trombitásként tagja a budapesti székhelyű Pintér Béla Társulat zenekarának a Friends Show Band zenekarnak és a szombathelyi    West & Blues zenekarnak. Tanára a 60 esztendős tatabányai Erkel Ferenc Zeneiskolának és a szintén tatabányai Dallam zeneiskolának is,de 12 évig tanított az oroszlányi Bakfark Bálint Zeneiskolában is.

Szimfónikus zenekari trombitásként beutazta európa szinte valamennyi országát,de eljutott a tengerentúlra és Ázsia számos országába is.(Kína,Dél Korea,Japán.)
Életének egyik meghatározó élménye volt amikor Olaszországban egy három hetes zenekari turné alkalmával,személyesen találkozhatott II. János Pál pápával  Castelgandolfoban, a pápa nyári rezidenciáján.
Nagy hatással voltak rá olyan karmesterek mint  Rajter Lajos és Kurt Reger,Ferencsik György és Marosi László,de nagyon sokat tanult a kíválló operettkarmestertől Váradi Katalintól is.
Nős,felesége Román Krisztina fuvolaművész. Gyermekei Boldizsár és Bertalan,mindketten zenét tanulnak.
Hobbija a borászat, a horgászat és legújabban a méhészkedés.